Inrichting van een keuken

Dat een goed georganiseerde en stijlvolle keuken voor elk huis van het grootste belang is, hoeft niet te worden benadrukt. Als u kiest voor geschikt meubilair voor uw keuken, maakt u de kamer er charmanter, comfortabeler voor lange uren, helder en efficiënt uitzien. Keukens zijn niet langer een geïsoleerde kamer in een hoek van het huis. Tegenwoordig gebruiken de meeste keukens een open plattegrond en delen hun kamers met eetkamers of woon- en eetruimtes.

Ga je niet vaak in je keuken zitten en praat je met andere familieleden over een bord knapperige komkommers en een kopje kokende hete koffie? Keukens zijn een sociaal centrum geworden, dus een sierlijk vormgegeven keuken is nu vooral nodig. Een kast op maat is het beste, omdat hij overal past.

Afmetingen van uw keuken

Meet de ruimte op die u wilt inrichten en denk aan de juiste indeling. Een vierkante of licht rechthoekige keuken met een ruim interieur is ideaal, maar de meeste huishoudens kunnen zich deze luxe vandaag de dag niet meer veroorloven.

Huizen in de stad hebben te kampen met enorme ruimteproblemen. In sommige appartementen in Kuala Lumpur, een keuken beslaat minder dan 5 vierkante meter. Bovendien kan uw keuken zeer smal en langgerekt zijn, onregelmatig of tegen een van de muren geplaatst. De keuze van de indeling helpt u bij het kiezen van het juiste meubilair voor de kamer.

Opslagruimte

Eerst moet u bepalen hoeveel bergruimte u nodig heeft in uw keuken. Dit moet altijd iets meer zijn dan uw huidige eisen. Na verloop van tijd kunt u nieuwe apparaten kopen die net op de markt zijn gebracht, of een nieuwe set serviesgoed of serviesgoed, zonder uw oude weg te gooien. Zo neemt uw behoefte aan een keukenkast en opbergruimte in de loop der tijd toe.

Sommige deskundigen suggereren dat als dit een nieuw huis is dat u aan het inrichten bent, u drie keer zoveel opslagruimte moet hebben voor uw huidige behoeften. Dit kan te veel zijn voor een kleine keuken. Dus wees verstandig en heb wat vrije ruimte voor uw toekomstige behoeften. Ook als dit een bestaande keuken is die u aan het renoveren bent, heeft u een redelijk idee hoeveel opslagruimte u nodig heeft.

Keukeneiland volgens plan

Plan een kookeiland alleen als u een oppervlakte heeft van meer dan 8 vierkante meter. Een omvangrijk kookeiland in een kleinere keuken is een streng nee. Het zal uw keuken alleen maar krap laten voelen.

Maar als u het zich kunt veroorloven om een kookeiland te installeren, kunt u de voordelen maximaliseren door eronder uitgebreide planken en laden te bouwen. Dit zal een deel van uw opslagbehoeften compenseren. Zie hoe Harvey Jones Kitchens deze tactiek gebruikte om de opslagruimte in deze keuken te vergroten.

Materialen voor meubilair

Natuurlijk hout is nog steeds het favoriete materiaal voor keukenkasten. Eiken, walnoot en mahoniehout kunnen worden gebruikt om elegante keukenmeubelen te maken. Hoewel materialen op houtbasis niet zo duurzaam zijn als hun natuurlijke tegenhangers, hebben ze de voorkeur vanwege hun betaalbaarheid. Zelfs moderne huizen kunnen experimenteren met gefineerd hout.

Barkrukken, ontbijttafels en stoelen van gegoten aluminium, smeedijzer of een combinatie van metaal en hout zien er stijlvol uit. Glazen tafelbladen zien er ook stijlvol uit. Transparante acryl meubelen kunnen een trendsettend interieur voor uw keuken creëren. Gegoten kunststof sets zijn licht van gewicht en draagbaar.

Als u uw keuken een meer dramatische uitstraling wilt geven, is het beter om te kiezen voor meubelen met hoogglansfineer of metallic afwerking. Vergeet echter niet om het goed in evenwicht te brengen met muren en plafonds in een matte afwerking.

Als u niet zo bezorgd bent over dit gevoel voor drama, kunt u kiezen voor keuken- of tv-meubilair met een matte afwerking. U kunt er zeker van zijn dat dit niet ten koste gaat van de stijl van uw keuken. Een andere optie kan zijn om te kiezen voor een matte afwerking voor uw kasten, maar een glanzende afwerking voor de stoelen en krukken of omgekeerd.

Welke kleur

Van de zuiverheid van het wit tot de warmte van het hout, de keuze is eindeloos. Wit is de meest gebruikte kleur voor keukenmeubelen, omdat het elke keuken bijna moeiteloos een royaal, schoon en opgeruimd uiterlijk geeft. Maar er zijn nog andere mogelijkheden waar u zich aan kunt wijden. Zie hoe Urban Myth een combinatie van metallic zilver, lichtblauw en lichtgroen meubilair voor deze keuken gebruikte.

Kies, net als andere kamers in uw huis, een kleurenschema en kies het meubilair op basis daarvan. Als uw muren zijn geschilderd in lichte kleuren of versierd met kleurrijke tegels, gebruik dan subtiele kleuren voor meubels. Als de muren en plafonds discreter zijn, kies dan voor een toon die de ruimte zou opfleuren.